De GvAC in de tijd van het Coronavirus #5

Geliefde broeders en zusters,

De vijfde zondag in een rij, waar we niet naar de gemeente kunnen. Gelukkig kunnen we wel de dienst bijwonen en daar heb ik veel positieve reacties over gekregen. Reacties van bijzondere verbondenheid met elkaar. We doen dus verder ons best om de diensten voor u beschikbaar te maken.
Zoals vele van u al weet kunt u onze dienst a.s. zondag om 10 uur beluisteren, via https://kerkdienstgemist.nl en tik dan gvac in en ga naar onze gemeente. U heeft geen gebruikersnaam of wachtwoord nodig. U doet dit dus via de website, maar er is ook een gratis app voor iOS of Android . Het betreft alleen geluid.

Via ons nieuwe YouTube kanaal hopen wij u a.s. zondag de dienst met beeld en geluid aan te kunnen bieden. Op dit moment is ons kanaal nog moeilijk te vinden. Type in de zoekopdracht bij YouTube gemeente van apostolische christenen in en u zult ons vinden. Klik op ons logo of naam en u zult het overzicht van de uitzending vinden U kunt ook direct op de volgende link klikken:

www.youtube.com/channel/UCh3BfJDwqSV63NMijK3p-Tg

Wij hopen het u in de toekomst gemakkelijker te kunnen maken, zodat u met gvac of GvAC in de zoekopdracht direct bij onze uitzending komt.
Door dit YouTube kanaal te gebruiken is het ook voor velen mogelijk om dat via de televisie te doen. Moderne televisies hebben de mogelijkheid om Apps’ te gebruiken, waar bij de meeste de YouTube App al aanwezig is. Bij mij is de televisie aangesloten via de KPN en kan via de afstandsbediening van het KPN kastje de YouTube App oproepen.
Zeker kunnen andere aanbieders, zoals Ziggo dit ook. Raadpleeg daarvoor uw eigenprovider van radio en televisie.

Het spijt mij, dat ik niet in de mogelijkheid was om dit bericht eerder te versturen, zodat het voor zondag ook diegene kan bereiken, die geen e-mail heeft en dit via een andere weg ontvangt. De werkzaamheden voor de a.s. dienst namen veel tijd in beslag en de toegang tot ons YouTube kanaal was tot vanochtend nog niet duidelijk. Ik hoop dat ik u volgende week iets eerder kan berichten.

Dat is eerst even technische informatie en nu dan waarvoor wij een christelijke gemeente zijn.

A.s. zondag zal ons het woord uit Marcus 16:6-7 dienen. Deze beschrijft de situatie direct na het vinden van het open en lege graf van Jezus. Een onverwachte, teleurstellende en treurige ervaring wordt er gemaakt. Ook onze huidige situatie gaat gepaard met onverwachtse dingen, teleurstelling en droefheid. Zo is ook dat licht dat Jezus laat schijnen door zijn woorden en beloften, ook het licht dat nu in ons leven schijnt. De verbondenheid met elkaar is nooit zo groot geweest als nu. Ook de geschiedenis van de leerlingen die naar Emmaüs onderweg waren is interessant voor ons. De bemoediging en belofte die daar tot uitdrukking komt kunnen wij ook naar deze tijd vertalen. Dit kunt u lezen in Lukas 24:13-47.
De zorg voor elkaar, het bloemetje of de kaart, doet erg goed. Velen hebben dat hard nodig, in het bijzonder onze zieken. Een goed bericht is, dat ik tot nu toe mij nog geen enkel bericht heeft bereikt, dat een van de broeders of zuster ziek is geworden van het virus.

Zoals Jezus tot de mensen kwam en komt met de groet “Vrede zij met u”, wil ik hiermee ook dit bericht afsluiten.

De Heer schenkt u vrede, dat is geborgenheid, genade en liefde.
Hartelijke groeten
Ronald Bonsema