De GvAC in de tijd van het Coronavirus #7/8

Geliefde broeders en zusters,

Erg veel is er voor ons nog niet veranderd, nu de maatregelen tegen het coronavirus iets meer ruimte bieden. Hoewel religieuze bijeenkomsten tot 30 personen wel zijn toegestaan, komen wij voorlopig nog niet ’s zondags voor de eredienst bij elkaar. We zouden ook in de meeste gemeenschappen de afstand van 1½ meter gemakkelijk kunnen houden, maar toch doen we het niet. Vele broeders en zusters behoren tot een risico groep. Daarvoor hebben wij alle zorg, dat zij niet blootgesteld worden aan de gevaren van het virus. Daarom gaan wij nog door met het verzorgen van de erediensten via het internet. De toegang tot deze diensten vind u hier onder.

Vorige week heeft u geen brief van mij ontvangen. Het was het weekeinde van de Europese apostelvergadering, die deze keer ook via het internet gehouden werd. Bijna net zo intensief als de vergaderingen die op een locatie zijn. Het was een goede en harmonische vergadering. Uiteraard is er uitvoerig gesproken over de maatregelen rond het coronavirus en de verantwoordelijkheid die wij in deze tijd in het bijzonder daarin hebben. In Duitsland heeft men het regelement opgemaakt onder welke voorwaarden de plaatselijke erediensten daar weer kunnen beginnen. In Nederland zullen wij daar in de bestuursvergadering van 13 mei over praten.
De situaties in de verschillende landen zijn uitvoerig aan bod gekomen en er ontstaat veel medeleven voor elkaar.

Het grote geestelijke thema waarover wij gesproken hebben is het verbond dat God met de mensen gesloten heeft, dat in het oude testament en het nieuwe verbond van het nieuwe testament. Dit thema is zeer interessant en heeft zeer veel diepgang. Als eenvoudige conclusie wil ik vaststellen, dat wij volgens het nieuwe verbond dat Jezus Christus gegeven heeft willen leven.

Wij hebben ook besloten om vaker via het internet te vergaderen. Zo is een volgende vergadering voor 5 juni vastgelegd, waarvoor we ook huiswerk hebben gekregen. Het thema is het huwelijk, religieuze, sociaal en politieke aspecten.

Tot slot wens ik u veel sterkte en zegen van God in het volhouden in de huidige situatie. Blijft allen gezond, vrede zij met u.

Hartelijke groeten
Ronald Bonsema


A.s. zondag is onze dienst om 10 uur weer te beluisteren, via kerkdienstgemist.nl en tik dan gvac in en ga naar onze gemeente. U heeft geen gebruikersnaam of wachtwoord nodig. U doet dit dus via de website. Het betreft alleen geluid.

Ook via ons YouTube kanaal kunt u a.s. zondag de dienst met beeld en geluid volgen. Tip in de zoekopdracht bij YouTube – gemeente van apostolische christenen – in en u zult ons vinden. Klik op ons logo of naam en u zult het overzicht van de uitzendingen vinden. U kunt ook direct op de volgende link klikken:
www.youtube.com/channel/UCh3BfJDwqSV63NMijK3p-Tg
Door dit YouTube kanaal te gebruiken is het ook voor velen mogelijk om dat via de televisie te doen. Moderne televisies hebben de mogelijkheid om Apps’ te gebruiken, waar bij de meeste de YouTube App al aanwezig is. Bij mij is de televisie aangesloten via de KPN en kan via de afstandsbediening van het KPN kastje de YouTube App oproepen.
Zeker kunnen andere aanbieders, zoals Ziggo dit ook. Raadpleeg daarvoor uw eigenprovider van radio en televisie.


De Duitse diensten kunt u via YouTube volgen, daarbij de zoekopdracht apostolische gemeinschaft invullen en u zult de diensten vinden.

De Zuid-Afrikaanse via Facebook, daar de zoekopdracht apostoliese kerk invullen. Hier moet u wel een aanvraag doen om toegang te krijgen. 

De dienst van de NAK-Nederland via https://nak-nl.live/ om 10 uur.