De GvAC in de tijd van het Coronavirus #9

Geliefde broeders en zusters,

Wie heeft dat nu gedacht, in een periode waar iedereen alert is om niet door het covid-19 virus geïnfecteerd te raken, slaat een slijmbeursontsteking in de elleboog met pijnlijke uitwerking toe. Gelukkig ben ik gezegend met een uitstekende verzorging door mijn vrouw. Zij verpleegt mij niet alleen, maar is ook een uitstekende secretaresse en doet schrijfwerk voor mij.
De dokter wilde niet zo rigoureus met punctie en inspuiten van antibiotica te werk gaan als dat ik voorstelde. Hiermee had ik ooit eens goede ervaring. Eerst maar eens kijken met medicamenten, of het daarmee beter wordt. Niet mijn voorkeur, maar ik heb ook moeten leren naar een arts te luisteren.

Dat is ook in geestelijke zin zo. Maar deze ontwikkelingen gaan in tegengestelde richting.
Steeds minder wordt er geluisterd naar wat goed voor ons is en ons door God gegeven is. Velen kennen de Bijbel niet meer, of vinden het een oud boek, dat niet meer van deze tijd is. Dat is jammer, maar hier ligt een taak aan hen die de Bijbel wel kennen en weten welke goede raad er in staat. Een raad die ook in onze moderne tijd nog volledig geldig is. Lees eens een stukje in de Bijbel en probeer eens te vinden wat je daaruit voor jouw situatie kunt distilleren en dat je verder helpt.

A.s. zondag is onze dienst om 10 uur weer te zien via YouTube en te beluisteren via kerkdienstgemist. Doordat twee broeders, Remco die voor alle zekerheid thuis in quarantaine is en ik, zullen de komende twee diensten niet in ons gebouw in Zeist gedaan kunnen worden. Priester Niels Martin zal de dienst voor Hemelvaartsdag verzorgen en Herder Peter Sodaar die voor zondag 24 mei. In elk geval via kerkdienstgemist. Of er ook nog een YouTube versie zal zijn laten wij u vroegtijdig weten.

Ik wens u gezondheid en Gods zegen. Met dank aan Marlies voor haar hulp.

Hartelijke groeten
Ronald Bonsema


Via kerkdienstgemist.nl en tik dan gvac in en ga naar onze gemeente. U heeft geen gebruikersnaam of wachtwoord nodig. U doet dit dus via de website. Het betreft alleen geluid.

Via YouTube. Tip in de zoekopdracht YouTube – gemeente van apostolische christenen – in en u zult ons vinden. U kunt ook direct op de volgende link klikken:
www.youtube.com/channel/UCh3BfJDwqSV63NMijK3p-Tg


De Duitse diensten kunt u via YouTube volgen, daarbij de zoekopdracht
apostolische gemeinschaft
invullen en u zult de diensten vinden. De Zuid-Afrikaanse via Facebook, daar de zoekopdracht
apostoliese kerk
invullen. Hier moet u wel een aanvraag doen om toegang te krijgen.
De dienst van de NAK-Nederland via https://nak-nl.live/ om 10 uur.